Healthy & homemade granola

Ik hou van chocolade en alles met een laagje van dit goedje rond zich. Maar omdat chocolade – melk, met nooitjes graag – niet erg gezond is, en ik dat wel probeer te zijn, ging ik op zoek naar een waardige vervanger. Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Tot ik op een receptje van kitchen queen Steffi Vertriest botste. Gezonde granola mét chocoladesmaak? I’m in!

Terwijl ik dit stukje schrijf, staat mijn versgemaakte bokaal granola naast me. Halfleeg. Oké, driekwartleeg. Het resultaat is zo goed dat ik zefls besloten heb het te delen. Niet echt mijn stijl, eten delen, maar bon. Noem het een opstoot van vrijgevigheid.

Het recept, lichtjes naar mijn hand gezet*
voor een weekvoorraad granola

  • 100 gr haver
  • 100 gr boekweit
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 2 el chiazaad
  • 5 el cacaopoeder -> voor de chocoladelook én taste 😉
  • 5 el ahornsiroop
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • snuifje raw vitality mix

Final step: 25 min. in een voorverwarmde oven van 150°

Bak, geniet en deel!

xo
D.

*sorry Steffi

 

2 thoughts on “Chocolade granola”

  1. Dit is echt de ALLERLEKKERSTE gezonde variant die ik tot nu toe geproefd heb (en ik ben geen groentje op dat gebied!). Merci Dorrie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *