Op DJAR-date met jonge onderneemster Danïelle

Enkele weken geleden mailde Daniëlle me. Of ik geen zin had om haar verrassend foodconcept DJAR uit te testen. ‘Lunchdate?’, mailde ik terug. Wat volgde was lekker én leerrijk. Bottom line: deze jonge onderneemster is even verrassend en gelaagd als haar innovatief foodconcept.

Met DJAR wil Daniëlle een creatief en gezond lunchconcept ontwikkelen voor (Gentse) bedrijven en hun werknemers. Haar dishes in a jar bieden een innovatief alternatief voor de saaie en vaak ook ongezonde kantoorlunches. Elke week kun je kiezen uit twee DJARS – vlees of veggie – die makkelijk online besteld en betaald kunnen worden. Leveren doet Daniëlle voorlopig nog zelf, met haar bakfiets. Net als ingrediënten kopen, in de potten roeren, recepten uittesten, abonnementen bedenken en rekeningen betalen. Want een bedrijf opstarten, dat is alles geven, op élk vlak.

DROMEN EN DOEN
“Marketing is echt mijn ding”, vertelt Daniëlle, “koken mijn passie. Vrienden spoorden me al langer aan om er iets mee te doen, maar ik wilde niet de zoveelste zijn. Daarom ging ik op zoek naar een uniek concept. In de zomer van 2016 stapte ik uit mijn comfort zone. Ik zei mijn job vaarwel en besloot DJAR van A tot Z uit te werken. Een idee kan pas echt van de grond komen wanneer je er zelf dag en nacht mee bezig bent. Neem dat laatste gerust letterlijk, want ik heb meermaals over DJAR gedroomd. Het is fantastisch om ’s morgens wakker te worden en die dromen uit te voeren, in plaats van om 7:40 de trein richting Brussel te moeten nemen.”

NO WAY BACK
Na een zomer vol experimenteren waagde Daniëlle haar kans bij KBC Start-it. Hier kun je onder leiding van experts je business boosten. “Sinds oktober zit ik onder de vleugels van deze academie in Gent”, aldus Daniëlle. “Hier heb ik een tijdje onder de radar geopereerd. Op 1 april ben ik dan met DJAR als merk naar buiten gekomen. Na amper een maand mag ik ’s middags al om en bij de honderd lunchpakketten rondbrengen. Nu is er echt no way back. (lacht) Het is vooral uitkijken naar een gepassioneerde foodie die mee in het verhaal wil stappen om zo DJAR nog groter te maken. Want geef toe, ook buiten Gent willen ze vast eens iets anders dan een belegd broodje.”

Honger? Check DJAR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *