Merry mornings?
Enkele tips & tricks

1/ Een splendid ochtend start ‘s avonds, net voor je – tijdig – je bed in duikt. Dit is voor mij hét moment om nog snel even enkele goede punten te scoren bij m’n lichaam en geest. Ik drink een groot glas water, denk na over wat morgen beter kan én verwen mezelf met een zalige crème of 2, 3. Mijn nieuwe favoriet is het prijsbeest van Pannoc: Pannobase + Retinol. Dit is een crème met antirimpelwerking die ook preventief gebruikt mag worden. Check!

2/ Ik val niet in de categorie ‘snoozen’, wel in die van ‘ochtendhumeur‘. Mijn remedie? Opstaan voor mijn wekker afloopt om vervolgens een rondje te gaan lopen in het park. Niets spectaculairs, zeker niet in vergelijking met de kerel die me 2 x dubbelt in één ronde. Mijn enige dan nog. Maar zelfs dat kan mijn ochtendhumeur niet aanwakkeren. Het leuke aan zo’n ochtendloopje is dat je metabolisme op scherp staat én dat je niet meer moet uitkijken naar die loopsessie na het werk.

3/ Wanneer N. samen met mij opstaat – hij durft al eens de extreem vroege vogel uithangen – vind ik het leuk om onze dag even te overlopen, in bed, onder de douche of tijdens het lopen. Zo’n overzicht van de dag geeft me meer goesting om erin te vliegen en zorgt ook voor een gesmeerde planning. Nu ja, gesmeerd is waarschijnlijk ruimschoots overdreven. Merk ik dat mijn to do-lijstje weinig soeps is? Dan probeer ik op locatie te werken of een lunch in te plannen. Je moet toch iets hebben om naar uit te kijken?

“Dankzij de onderverdeling in deze infuser
hoef ik niet om de halverklap/kilometerpaal
een stukje tijm uit te tuffen.”

4/ Toegegeven: ik sta op om te eten. Wie me volgt op Instagram weet dat ik veel belang hecht aan mijn dagelijkse portie fruit en co. Ik steek graag tijd in het maken én het verorberen van mijn ontbijt. Heb jij wat inspo nodig? Check dan mijn profiel op Instragram of de blogpost die ik eerder schreef voor Alpro. Daarin vind je voor elke gelegenheid wel een ontbijtoptie.

5/ Een dipje? Never underestimate the power of flowers! Ik word instant gelukkig als ik beneden kom en op de keukentafel een bos bloemen zie staan. Dat kan trouwens zonder moeite, ontdekte ik toen ik de teksten van Karo onder handen nam. In 1, 2, 3 is je bloemenabo een feit. Hopelijk ontdekt N. dit ook snel 😉

6/ En dan is het tijd om écht aan de dag te beginnen. Mijn nieuwe partner in crime: Contigo Cortland Infuser. De kans is groot dat je ‘m ook al elders hebt zien verschijnen, want ja, dit nieuwste lid van de Contigo-familie werd me toegestuurd om uit te testen. Zo gaat dat nu eenmaal met bloggercampagnes. Maar ik zou er geen stukje over schrijven mocht ik ‘m niet gebruiken. Echt niet. Want na zo’n relaxte ochtend ben ik vaak op de baan, en zo’n fles die niet lekt is echt wel handig. Zeker voor zo’n kluns als ik. Bovendien ben ik tegenwoordig helemaal weg van water met een citroen- en tijmsmaakje. Een combinatie die ik ontdekte op de trouw van C&P en echt wel lekker vind. Dankzij de onderverdeling in deze infuser blijven fruit en kruiden netjes gescheiden van mijn drinkwater en hoef ik niet om de halverklap/kilometerpaal een stukje tijm uit te tuffen. Bij wijze van spreken natuurlijk. Maar toch: meer dan handig, zo’n onderverdeling! Deze drinkfles zorgt er trouwens voor dat ik minder plastic koop én meer drink. Een echte win-win dus.

Jij nog tips voor een flawless ochtend?

xo
D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *